4.8.2018

420. Alvtegen, Karin: Tuntematon

Karin Alvtegen
Tuntematon 

WSOY 2003 - Sapo 420
Saknad 2000


"Yhteiskunnan laitapuolella elävän Sibyllan on keksittävä keinot päästäkseen silloin tällöin lämpimään kylpyyn, nukkumaan valkeiden lakanoiden väliin ja saadakseen kunnolla syödyksi. Kun kaiken tämän pystyy tekemään itseään myymättä, tuovat nämä hetket päivänpaistetta muuten kurjaan elämään. Kaikki romahtaa, kun Sibylla on kerran väärässä paikassa oikeaan aikaan. Laitapuolen kulkijaa on helppo tönäistä - hän joutuu syytetyksi murhasta, sitten toisesta, kolmannesta, neljännestä...

Tehtaanjohtajan ainoan tyttären tie kauaksi lähtökohdistaan on jännittävä, monisäikeinen tarina. Se on myös sarkastisella huumorilla maustettu veitsenterävä rikoskertomus."

Tehtaanjohtajan tytär kokee kotonaan vain halveksuntaa ja nöyryytyksiä. Niinpä hänen mielenterveytensä järkkyy ja täysi-ikäiseksi tultuaan hän lähtee kotoaan ja jättäytyy yhteiskunnan ulkopuolelle eläen asunnottomana. Hän on oppinut lopulta selviytymään omilla ehdoillaan. Epäonnekseen hän joutuu syytetyksi sarjasta murhia ja poliisi etsii häntä. Terveellistä luettavaa. Tällaiset todentuntuiset pakotarinat ovat jännittäviä ja tämän parissa viihtyy harvinaisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti