4.8.2018

422. Gercke, Doris: Elämästä tai kuolemasta

Doris Gercke
Elämästä tai kuolemasta 

WSOY 2003 - Sapo 422
Auf Leben und Tod 1995


"Entinen rikoskomisario Bella Block tunnistaa sattumalta valokuvasta murhaajan, joka on aiheuttanut hänen uransa karvaimman tappion. Bella ei ole koskaan unohtanut tuota tapausta, ja vaikka hän on jo aikoja sitten jättänyt työnsä, hänet valtaa halu saattaa rikollinen vihdoinkin vastuuseen teoistaan. Bella lähtee jäljittämään miestä Andalusiaan ja joutuu todistamaan tapahtumasarjaa, joka raakuudessaan näyttää ylittävän kaikki hänen näkemänsä rikokset. Kysymys on kirjaimellisesti elämästä tai kuolemasta. 


Hampurissa asuva juristi Doris Gercke on saksalaisen dekkarikirjallisuuden arvostetuimpia nimiä, ja hänet on mm. valittu vuoden 1991 parhaaksi jännityskirjailijaksi sekä Saksassa että Ruotsissa."

Erilainen dekkari. Tyyliltään kuin novelli, tarina ei sisällä edes dialogia. Miljöökuvaus on ensiluokkaista, mutta tarina on tarpeettoman raaka. Mitähän kirjailijatar lienee ajatellut tätä kirjoittaessaan? Kertojana on ulkopuolinen tarkkailija. Puolessa välissä kirjaa tapahtuu Espanjassa rikos jota tarinan saksalainen salapoliisi ei ehdi ratkaista kun hänen annetaan ymmärtää että juttu on hänelle liian iso. Sosiaalisia ongelmia esitetään hyvin, mutta irrallista poliittista vuodatusta on tarpeettomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti