10.8.2018

293. Devine, Dominic: Kuoleman päiväkirja

Dominic Devine
Kuoleman päiväkirja
 

WSOY 1985 - Sapo 293
This is your death 1981

"Tohtori Maurice Slater on kutsuttu viettämään lomaa kasvukumppaninsa, kuuluisan kirjailijan Geoffrey Wallisin, vauraaseen taloon, joka sijaitsee pienessä kylässä Lontoon lähistöllä. Maurice ja Geoffrey eivät ole koskaan tulleet erityisen hyvin toimeen keskenään. Maurice aavistaakin, että yllättävän kutsun takana on Geoffreyn vaimo, joka yrittää saada hänet puolelleen vastustamaan Mauricen pojan ja Geoffreyn tyttären kihlausaikomusta.
Maurice järkyttyy nähdessään Geoffreyn. Edellisestä tapaamisesta kuluneiden kahdeksan kuukauden aikana tämä on vanhentunut kymmenen vuotta. Talossa vallitsee kireä tunnelma, joka johtaa murhaan."

David McDonald Devine käytti kirjailijanimiä Dominic Devine ja David Munro.

Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 7-8 / 1985: "
Perinteinen salapoliisiromaani tutkimusta suorittavine poliiseineen ja laskettuine aikatauluineen on Devinen teoksessa saanut syvempiä sävyjä. Se lähenee psykologista thrilleriä, kysyy: miksi murhattiin juuri tämä henkilö ja kenellä mahdollisista epäillyistä olisi ollut tämän teon suorittamiseen tarvittavaa häikäilemättömyyttä? Murhattu on parilla ensimmäisellä teoksellaan menestystä saanut kirjailija, joka on suunnitellut suurta elämänmuutosta loukatusta turhamaisuudesta ja kertojana toimii hänen kasvinkumppaninsa, englannin kirjallisuuden lehtori. Tukevat henkilökuvat, kirjallinen ympäristö ja hyvin perusteltu loppuratkaisu tekevät Kuoleman päiväkirjasta elegantin, klassisen dekkarin edustajan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti