10.8.2018

294. Kågerman, Elisabet: Vesikauhu

Elisabet Kågerman
Vesikauhu
 

WSOY 1985 - Sapo 294
Rabies... 1978

"Eräänä päivänä saapuu skoonelaiseen pikkukaupunkiin nainen Puolan lautalla. Hän keinottelee itsensä ohi tullimuodollisuuksien kädessään kori, jossa on kultahamsteri. Vasta jonkin ajan kuluttua heräävät epäilyt: hamsteri saattaa levittää vaarallista vesikauhua. Mutta nainen on kadonnut. Minne? Kukan hän on? Ja ennen kaikkea, miksi koko sotku?
Toimeen tarttuu rikospoliisin päivystäjäksi osunut Anja Kullnäs. Hänen rauhallinen ja huumorintajuinen persoonallisuutensa tuo salapoliisikirjallisuuteen aivan uudenlaisen poliisityypin. Hän on yhtä aikaa pehmeä ja kova, tehokas ja inhimillinen, ja luottaa työssään naisten intuitioon - jopa silloin kun hän hamsterijahdissa yllättäen törmää murhaan." 


Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 7-8/1985: "Puolan lautalla koti-Ruotsiin palaava salaperäinen nainen katoaa heti satamassa tietymättömään olinpaikkaan. Rikospoliisin päivystäjänä toimiva naispoliisi saa tehtäväkseen löytää kadonneen, koska tällä on mukanaan mahdollista vesikauhutartuntaa levittävä hamsteri. Juonen kuljetus on juohevan kotoista ja kiireetöntä. Joskus uppoudutaan pitkiksi ajoiksi jopa kadonneen naisen kirjallisiin muistelmakatkelmiin, mutta kohtalaisen mukavan jännitteen tämä ruotsalaisella Sherlock-palkinnolla palkittu tekijä onnistuu pitämään yllä. Leppoisa kesädekkari."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti