10.8.2018

304. Hövenmark, Nils Rimppalinja

Nils Hövenmark
Rimppalinja 

WSOY 1986 - Sapo 304
Ringlinjen 1982

"Rimppalinjaksi ukkoa kutsutaan, Alfred Abraham Andersson on hänen oikea nimensä. Pienessä lappilaisessa kylässä häntä pidetään harmittomana hulluna. Mutta Rimppalinjan elämän myrkyttää hänen lähinaapurinsa eläkeläisten talossa, sietämättömän koppava entinen kansakoulunopettaja Hartvig Ekström. Rimppalinja ei salaile sitä, että hänen hartain toiveensa on saada naapuri hengiltä.
Ruotsalaisen dekkarikirjailijan teos on paitsi jännitysromaani, myös taitava kuvaus siitä miten vihan ja kaunan tunne voi tulehduttaa pikkukylän ihmisten väliset suhteet."


Teosarvio Arvostelvassa kirjaluettelossa 12/1986: "Nils Hövenmarkin dekkari käsittelee varsin erikoista aihepiiriä, jota jännityskirjallisuudessa ei ole kuvattu, vanhusten keskistä vihanpitoa. Pienessä lappilaisessa kylässä vanhainkodissa asustaa liuta eläkeläisiä, joilla on enemmän tai vähemmän hampaankolossa toisiaan vastaan. Tuloksena on murha ja sen selvittäminen. Jälki on hieman tasapaksua ja epädramaattista, mutta aihepiirinsä vuoksi viehättävää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti