27.8.2018

38. Gilbert, Michael: Kuolema vankileirillä

Michael Gilbert
Kuolema vankileirillä 

WSOY 1958 - Sapo 38
Death in captivity 1952


”Pohjois-Italiassa olevalla vankileirillä kaivetaan tunnelia, tietä vapauteen. Sen olemassaolo on pidettävä mihin hintaan tahansa salassa italialaisilta - muuta tietä ei ole.
Mutta kohtalo ei ole vangeille suopea. Tunnelista, jonka suuluukun avaamiseen tarvitaan neljä miestä, löydetään yllättäen ruumis. Mitä tehdä vainajalle, etteivät vartijat keksisi salaisuutta? Oliko kyseessä tapaturma vai murha? Keitä olivat mahdolliset murhaajat?”

Michael Gilbert on kirjoittanut hyvin erilaisiin ympäristöihin sijoittuvia jännäreitä. Tämä kirja vie toisen maailmansodan aikaiselle vankileirille. Pääosin englantilaisista koostuva vankijoukko miettii erilaisia mahdollisuuksia pakenemiseen. Käy kuitenkin ilmi, että joukosta joku on kavaltaja. Tarina jaksaa juuri ja juuri pitää lukijan mielenkiinnon vireillä. Aivan kirjan lopuksi kuvataan lyhyesti kolmen vangin vaiheita pakomatkallaan. 

Gilbert joutui itsekin saksalaisten vangiksi toisen maailmansodan aikana Pohjois-Afrikassa ja hänet vietiin Italiaan vankileirille. Hän onnistui pakenemaan sieltä ja hyödynsi kokemuksiaan tässä kirjassa.

Gilbertin seuraavina vuosikymmeninä kirjoitetut tarinat ovat tätä mielenkiintoisempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti