27.8.2018

48. Garve, Andrew: Leandan sankari

Andrew Garve
Leandan sankari 

WSOY 1960 - Sapo 48
A Hero For Leanda 1959

"Irlantilainen Mike Conway on entinen insinööri, joka on jättänyt työnsä ja ostanut purjeveneen. Hän on kuitenkin joutunut puille paljaille ja ajautunut afrikkalaiseen rannikkokaupunkiin, kun työtarjous tulee yllättäen vastaan. Conway ottaa vastaan purjehduspestin Intian valtameressä sijaitsevalle saarelle, jolta hänen täytyy vapauttaa Alexander Kastellan, englantilaisten vangitsema itsenäisyyspoliitikko.
Conwayn navigaatiokykyä testataan niin merellä kuin kovissa tilanteissa, kun Kastellan osoittautuu odotettua kovemmaksi tapaukseksi. Conway saa myös parikseen viehättävän nuoren Leandan..."

Mukava ja jännittävä tarina tavallisesta hepusta, joka keksii keinon jolla jymäyttää kelvotonta kansanjohtajaa. Mukana matkalla on myös Leanda, nuori nainen, jota Mike joutuu vasten tahtoaan myös narraamaan. Onneksi Leanda kuitenkin lopulta saa tietää totuuden ja tekee siitä omat johtopäätöksensä.

Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 3/1960: "Alkuosan kirjaa ihmettelin vilpittömästi sen saavuttamaa arvostelumenestystä, koska kaikki tuntui luistuvan melko tarkkaan ennen poljettuja seikkailuromaanin uria näppärästi ja tottuneesti, mutta tuskin hurraamaan houkutellen. Tällä kertaa kuitenkin lopussa kiitos seisoi, sillä tekijä rakensi teeman kerrassaan taitavasti kohti yllätystä, joka pohjustettiin tosin ennalta, mutta ei silti antautunut arvattavaksi. Hauska ja sympaattinen viihderomaani, jonka voi ottaa kirjastoon, mikäli laji ei ole kovin runsaasti edustettu aikaisemmin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti