19.8.2018

166. Devine, Dominic: Nukkuva leijona

Dominic Devine
Nukkuva leijona 

WSOY 1974 - Sapo 166
The Sleepig Tiger 1968

"Kaikki alkoi oikeastaan siitä että John Prescott, nuori menestyvä lakimies tapasi ensimmäisen kerran Norahin, hemaisevan hunajanvaalean kaunottaren. Ja kaikki oli päättyä siihen että hänen paras ystävänsä killui hirtettynä puunoksassa ja hänen sihteerinsä löydettiin puhelinkoppiin lyyhistyneenä veitsi rinnassaan. Molemmissa tapauksissa John oli nimittäin ensimmäisenä paikalla, ja todisteiden verkko alkaa nopeasti kiertyä hänen ympärilleen. Hän puolustaa itseään vaisusti oikeuden edessä ja jurykin ilmeisesti uskoo hänet syylliseksi. Leijona näyttää nukkuvan, kunnes todistajan aitioon astunut varsamainen nuori tyttö ravistelee sen hereille."

Jos haluat säilyttää mielenrauhan lukuhetkiesi aikana, älä lue tätä kirjaa. Jos sen sijaan et pane pahaksesi ärsytystä saat sykähdyttävän lukuelämyksen. Päähenkilö lavastetaan syylliseksi ja poliiseilla on selvä ennakkoasenne hänen syyllisyydestään. Jopa vaimo kääntyy häntä vastaan. Hän on jo alistunut kohtaloonsa, mutta sitten tärkeän ihmisen sanat havahduttavat hänet taistelemaan.


Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 6/1974: "Kahteen murhaan syylliseksi epäilty ja jo jurynkin silmissä syylliseksi leimautuva lakimies kuuntelee vaisuna ja välinpitämättömänä oikeudenistunnossa tapauksensa käsittelyä, kunnes rakastettunsa todistajalausunnosta saa uutta puhtia, ryhtyy valvomaan oikeuksiaan ja etsimään varsinaista rikostentekijää. Nokkelaa, osin veitikkamaisin viittein tehtyä dekkariviihdettä englantilaiseen takuumalliin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti