25.8.2018

90. Aiken, Joan: Vihan kylvö

Joan Aiken
Vihan kylvö 

WSOY 1968 - Sapo 90
Hate begins at home 1967

”Tarinan päähenkilönä on Caroline Conroy, viehättävä tyttö, joka on menettänyt muistinsa. Tärkeä tapahtuma hänen menneisyydestään on jäänyt pimeään. Hän on toipumassa kotonaan vanhassa rappeutuneessa sukukartanossa, ympärillä välinpitämätön äiti, hyväntahtoisen halveksiva sisar, hassahtanut serkku ja takkuinen hovimestari. Paikka ja ihmiset ovat ahdistavia ja jossakin taustalla on tuntematon, käsittämätön uhka.” 


"Mies on vihollinen, hymyilevä muukalainen. Hän odottaa tyttöä, jonka hän aikoo murhata tyynesti ja häikäilemättä.
Caroline Conroy on viehättävä tyttö, mutta hän on menettänyt muistinsa. Caroline on toipumassa kotonaan vanhassa rappeutuneessa sukukartanossa. Seuranaan hänellä on välinpitämätön äiti, hyväntahtoisen halveksiva sisar, hassahtanut serkku ja takkuinen hovimestari. Kartano ja ihmiset ovat ahdistavia, ja jossakin taustalla on tuntematon uhka. Henkeäsalpaava dekkari, hurja kissa ja hiiri –leikki, jossa murhaaja paljastetaan ensimmäisessä lauseessa. Vai paljastetaanko?"


Kirjasta käy hyvin ilmi se tosiseikka, että läheisten ihmisten väärä tai pahantahtoinen suhtautuminen voi olla hyvin kohtalokasta. Kertomuksen alkupuoli on melko sekava. Paikasta ja ajasta toiseen hypitään niin, ettei lukija pysy kärryillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti