18.8.2018

195. Sheldon, Sidney: Kuin rotta loukossaan

Sidney Sheldon
Kuin rotta loukossaan
 

WSOY 1976 - Sapo 195
The naked face 1970

"Nuoren, menestyvän psykiatrin Judd Stevensin painajainen alkaa sinä päivänä, kun hänen potilaansa murhataan keskellä New Yorkin katuvilinää. Eikä siinä kaikki: samana iltana surmataan Stevensin kaunis, tummaihoinen vastaanottosihteeri. Tavoitteleeko murhaaja tohtoria itseään? Judd on varma siitä ja pyytää suojelusta poliisilta. Mutta ylietsivä McGreavylla, joka hoitaa juttua, sattuu olemaan yhtä ja toista hampaankolossa komeaa ja suosittua psykiatria vastaan... Ajojahti kiihtyy, ja Judd tuntee olevansa yhä pahemmin ahdistettu, kuin rotta loukossaan. Ainoa henkilö johon hän voi luottaa on viehättävä potilas Anne Blake. Juddin on pantava peliin koko ihmistuntemuksensa ja ammattitaitonsa pelastaakseen henkensä. Hänen on napattava murhaaja ennen kuin tämä nappaa hänet."

Rotanloukku on mukaansatempaava ja jännittävä kirja. Lukija yllättyy päähenkilön tavoin kun asioiden oikea laita paljastuu. Hyvä kirja.


Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 11/1976: "Minulla on sellainen outo olo, että olen ennenkin samaan hengenvetoon kiittänyt ja soimannut Sapo-sarjaa: kiittänyt sitä uuden etsimisen innosta ja lievästi soimannut mestareiden jatkuvan seuraamisen laiminlyömisestä. Sidney Sheldon ei ole huono tulokas, mutta kiehtovan alkuasetelman jälkeen hän aika pian luiskahtaa sovinnaiselle raiteelle. Minä sitä paitsi arvasin hyvin varhaisessa vaiheessa loppuratkaisun ytimen (vaikken kaikkia yksityiskohtia), enkä ikävä kyllä pääse laskemaan moista oman nokkeluuteni tiliin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti